Om oss

Källs Hunderi och Nygårdshallen

en kvinna, en man och tre hundar

Välkommen till Källs Hunderi! Det lilla familjeföretaget med fokus på glädje, aktivitet och gemenskap.

Här på vår gård, norr om Eslöv i Skåne, erbjuder vi kurser i agility för såväl nybörjare som mer erfarna utövare. En bra aktivitet för att fördjupa relationen mellan dig och din hund. Oavsett om du tränar för skojs skull eller för att tävla så vill vi göra det möjligt och följa din utveckling.

Till gården hör Nygårdshallen. Det är där kurserna bedrivs och hallen kan även hyras per timme för agilityträning eller annan träning. Viktig information kring uthyrningen finns under fliken Nygårdshallen.

Du vet väl att agility omfattas av friskvårdsbidraget!

 

Vi som arbetar på Källs Hunderi

en tjej med en kelpie

Malin Käll, grundare & instruktör

Jag har haft hund i hela mitt liv och har för närvarande två Australian Kelpies.  Jag tävlar i klass 3 och har deltagit i agility-SM individuellt och i lag sedan 2017. Familjens stjärna Lily-Sue var den jag lärde mig agility med och hon blev sedermera Champion i både hoppklass och agilityklass. Dingo som du ser på bilden har lärt mig att jag har så mycket mer att lära… För precis som att varje människa är unik så är varje hund det också. Hon funkar inte likadant som någon tidigare hund jag haft, fast hon är fantastisk! Genom att observera många olika typer av hundar och guida dess förare samlar jag pusselbitar för att kunna vägleda just dig. Och visst är det oerhört roligt, att oavsett ålder när du startar, så kan du bli riktigt duktig! Hur många sporter är på det viset? Så om du är ung eller gammal, snabb eller långsam spelar mindre roll. Det finns lösningar för det mesta och just det är så spännande med agilityn. Sporten passar också de flesta hundar, oavsett ras. Två ledord för mig är glädje och belöning. Resultat får du på köpet!

Daniel Käll, grundare & anläggningsansvarig

Efter att ha rest land och rike runt som supporter vid olika tävlingar har det blivit dags att ta steget in i hundvärlden på allvar. Fårherdemössan på och Border Collien Pluto har blivit husses hund. 

Vid sidan om den egna träningen fixar jag banor och mycket annat här på gården. Jag vill att du ska trivas när du kommer till oss!

Glad tjej med en bordercollie

Mi Nimander Dahlstedt, instruktör

Jag heter Mi och agility är min passion sedan flera år tillbaka. Jag tränar och tävlar med min BC-blandis Lily och är också utbildad instruktör. Det roligaste med att vara instruktör är att hitta lösningar som passar ekipaget och att få följa utvecklingen. Det är lika roligt att jobba med tekniken i korta hoppkombinationer som med hela banor, på alla nivåer. Framförallt är det ett kul sätt att träna hund på, som ger lydnad och självständighet för hunden samt motion och lyhördhet för hundens signaler för föraren. All träning för mig sker naturligtvis med positiva metoder!

Instruktör på Källs Hunderi med två hundar

Sophie Ljunggren, instruktör

Jag heter Sophie och är utbildad agilityinstruktör med flera års erfarenhet av agility. Jag tävlar klass 3 med min Australian Shepherd Texa och klass 1 & 2 med min unga bordercollie Aina.

Jag brinner för att träna och tävla agility och älskar samarbetet med hunden som agilitysporten genererar. Agility ger mig och mina hundar ett fantastiskt band. Jag älskar att fokusera på detaljer lika mycket som att springa banor och hoppas att kursdeltagarna ska få samma känsla under kursens gång. Min inställning är att hunden alltid gör rätt. Om något blir fel på träning eller tävling så är det jag som hundtränare som har visat fel. Hunden har en fantastisk förmåga att läsa våra signaler och det viktiga ligger i de små, små detaljerna. Jag hoppas kunna ge dig som kursare aha-upplevelser och kunskaper om hur du kan få hunden att förstå vad du menar.

Jag går regelbundet kurs för att utvecklas både som instruktör men även som hundtränare.

Lisa Kron, webbansvarig

Med ett brinnande intresse för webbdesign och hundar axlar jag med glädje uppdraget att bygga och uppdatera Källs Hunderis webbsajt. För mig är det viktigt med tydlig information som gör det lätt för dig som besökare att hitta det du söker. Skulle du stöta på några problem på sajten eller saknar du någon information är du hjärtligt välkommen att maila admin@kallshunderi.se

 

Stort tack till:

Vi vill rikta ett stort tack till Åsa Jakobsson och Emma Hilling som har hjälpt oss med fotografering. Den fina loggan är gjord av Daniel Norling.

Rulla till toppen