Vi erbjuder

Kurser och privatlektioner i agility

Pre-agility

Har du ett litet yrväder hemma som behöver stimulans? Den här kursen syftar till att bygga upp samarbetet som behövs till vidare träning men erbjuder också miljöträning genom att valpen/unghunden tränar och leker i närheten av andra hundar. Vi jobbar helt utan belastning men med roliga redskap! Glädje och belöning är centralt. Även om vissa övningar förbereder hunden för agility så kommer det ni lär er vara KUL och till nytta även om ni vill satsa på något annat längre fram. Vi tror nämligen att lärande leder till att hunden får lättare för ytterligare lärande. För att få gå kursen måste valpen ha fått sitt 12-veckorsvaccin. Lämplig från 5 månader men passar även äldre hundar. Under kursen jobbar vi med:

– Stadga
– Följsamhet
– Självständighet och fart
– Balans och kroppskontroll
– Targets
– Mod

Kursstart: 2021-10-24. Söndagar kl.18.30-19.45 (5 veckor med uppehåll v.44) – Fullbokad 
Instruktör: Malin Käll
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv, Skåne
Pris: 1300 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se

Kursstart: 2021-12-13. Måndagar kl.19.15-20.30 (5 veckor) – Fullbokad
Instruktör: Malin Käll
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv, Skåne
Pris: 1300 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se

Agility nybörjare

Hundar tycker om att lösa problem och lära sig nya saker. Så varför inte passa på att utmana både din hund och dig själv genom att gå en agilitykurs tillsammans. Under vår nybörjarkurs får du lära dig agilityns grunder. Vi går igenom de flesta hindren och de vanligaste bytena. Stor vikt läggs vid belöningar för att din hund ska tycka att samarbetet med dig är det bästa som finns. Din hund bör kunna vara lös i närheten av andra hundar och ska ha fyllt 8 månader för att få delta. Vi har alltid låg hinderhöjd på våra nybörjarkurser för att hunden ska få rätt teknik och inte felbelasta.

Kursstart: 2022-01-23. Söndagar kl.19-20.30 (7 veckor utan uppehåll) 
Instruktör: Malin Käll och Mi Dahlstedt
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv, Skåne
Pris: 1850 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se

 

Agility fortsättning

Nu tränar vi på hopp- och agilitykombinationer, hel bana eller vissa utvalda sekvenser i en bana, fokuserar mer på olika vägval, bästa bytena för just dig och din hund och att hunden får jobba mer självständigt. Vi arbetar med kroppsspråket men lär också hunden nya verbala kommandon. Kursen riktar sig till dig som har gått nybörjarkurs hos oss eller någon annanstans. Fortsättningskursen, precis som steg 3, är en sådan kurs man kan gå flera gånger för det finns så mycket att lära och det måste få ta sin tid både för hund och förare.

Kursstart: 2021-10-18. Måndagar kl.18-20 (7 veckor med uppehåll v.44) – Fullbokad
Instruktör: Malin Käll
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv
Pris: 1850 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se

Kursstart: 2021-10-27. Onsdagar kl.19.00-21.00 (7 veckor) – Fullbokad
Instruktör: Mi Dahlstedt
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv
Pris: 1850 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se

Kursstart: 2022-01-12. Onsdagar kl.19.00-21.00 (7 veckor) – Fullbokad, meddela om du vill vara reserv!
Instruktör: Mi Dahlstedt
Var: Nygårdshallen i Bosarp
Pris: 1850 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se 

Kursstart: 2022-01-18. Tisdagar kl.17.00-19.00 (7 veckor) – 1 plats kvar
Instruktör: Malin Käll
Var: Nygårdshallen, Bosarp
Pris: 1850 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se
Observera! Denna kurs är en kombinerad fortsättning/Steg 3. Anpassning görs för varje ekipage.

Agility steg 3

Nu är det bara bana som gäller! Vi finslipar, tar reda på vilka svängar din hund tar snabbast och vilka moment som kan förbättras. Kursen riktar sig till dig som gått fortsättningskurs hos oss eller någon annanstans men vill ha mer! Kanske har du börjat tävla och vill vidareutvecklas för att komma längre eller få bättre resultat i den klass där du är. Att fortsätta träna bland andra hundar kan göra att din hund klarar tävlingsmiljön bättre. Kursen riktar sig förstås även till dig som inte tävlar. Agility ska ju först och främst vara kul!

Kursstart: 2022-01-18. Tisdagar kl.17.00-19.00 (7 veckor) 
Instruktör: Malin Käll
Var: Nygårdshallen, Bosarp
Pris: 1850 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se
Observera! Denna kurs är en kombinerad fortsättning/Steg 3. Anpassning görs för varje ekipage.

Agility steg 3 – dagtid

Se Agility steg 3. Vi söker dig som har en del förkunskaper eftersom vi tränar på bana med alla typer av hinder. Vi vill ge dig den där extra omtanken och se dig utvecklas tillsammans med din hund!

Kursstart: 2022-01-21. Fredagar kl.10.00-12.00 (6 veckor)
Instruktör: Malin Käll
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv, Skåne
Pris: 1650 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se 

RC – Running Contacts

För maximal fart på banan erbjuder vi dig en kurs i running contacts (RC). Syftet är att hunden ska springa hela vägen och träffa kontaktfältet utan att stanna, något som kräver tid, engagemang och tålamod från förarens sida. Kursen består av sju fysiska träffar. Vi ses varannan vecka så du hinner träna mellan kurstillfällena och det är viktigt att du tar dig den tiden för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Fokus kommer ligga på grunderna inom running contacts. Vi börjar med att prata om kriterier och påbörjar sedan träningen av balansen och eventuellt A-hindret (beroende på hundens ålder mm). Kursen passar dig som inte har börjat träna kontaktfält än, men kan även anpassas efter dig som börjat träna och behöver hjälp längs vägen. Vi kommer huvudsakligen träna utan target, balansen i sig blir en target. Men har du redan börjat träna med extern target så går det också bra. Hunden bör ha uppnått 10 månaders ålder. Max 5 ekipage per grupp. 

Grupp 1: Måndagar kl.19.30-21.00 vecka 3,5,7,9,11,13,15 (2022).
Grupp 2: Måndagar kl.19.30-21.00 vecka 4,6,8,10,12,14,17 (2022) obs! uppehåll annandag påsk.
Instruktör: Sophie Ljunggren
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv.
Pris: 1850 kr
Anmälan till info@kallshunderi.se

 

kelpie springer slalom

Enskild träning med instruktör

Vill du ta din agilityträning ett steg längre? Kanske har du funderat på att börja tävla eller gör det redan. I den enskilda träningen med instruktör får du 100 % fokus på dig och din hund. Tillsammans diskuterar vi målet med träningen på kort och lång sikt. Kanske finns ett problem med ett särskilt hinder som behöver lösas eller så vill du kanske förbättra din handling. Det är alltså dina önskemål som styr innehållet i lektionen. Den enskilda träningen kan också vara ett bra alternativ för att hålla igång mellan kurser eller som introduktion för att se vad agility handlar om.

Kostnad: 60 min – 460 kr. 1-2 personer. Hallhyran ingår! (från 2021-12-01 – 480 kr)

Malin: Skicka mail till info@kallshunderi.se
Mi: Skicka mail till mi@kallshunderi.se

Workshops

Ett par gånger per år erbjuds temakvällar i specifika ämnen då du får chans att ställa frågor. Har du önskemål om ett särskilt tema så välkomnar vi ditt förslag!

  • Våga tävla: Vi går igenom allt som har med tävling att göra. Självklart reglerna under tävling men också vad du ska tänka på i start- och målområde. Vi pratar om vanliga problem som kan uppstå i tävlingssituationen t.ex att hunden vill tjuvstarta och hur man hanterar det. Du har väl inte missat att vi anordnar inofficiella tävlingar ett par gånger per år? Detta för att du ska ska få chansen att prova på utan den stress och nervositet en officiell tävling kan skapa. Det är också viktigt att kunna göra om och göra rätt så att hunden lär sig att samma kriterier gäller oavsett om det är träning eller tävling. Under vår workshop pratar vi mer om detta.
 

Våga tävla  
Datum: 2022-01-09 
Var: Nygårdshallen i Bosarp, Eslöv, Skåne
Instruktörer: Mi Dahlstedt & Malin Käll
Upplägg: Teori varvas med träning på två olika banor. Efter feedback får du möjlighet att springa banorna igen. Fika ingår.
Pris:600
Anmälan skickas till info@kallshunderi.se 

 

Viktig information

Källs Hunderi & hundhall förbehåller sig rätten att ställa in kurser vid för få anmälningar.

Betalning

När din anmälan är bekräftad får du i samband med detta betalningsinformation. Kom ihåg att skriva namn och vilken kurs det gäller när du betalar.

Allmänna bestämmelser

Återbud: Kursanmälan är bindande. Avgiften återbetalas inte. Enligt gällande svensk lag om ångerrätt för varor och tjänster beställda på nätet har du fjorton dagars ångerrätt vid anmälan. Detta förutsatt att du inte har påbörjat kursen. Skulle du däremot ha blivit sjuk eller din hund blir sjuk återbetalas hela avgiften (exklusive en administrationsavgift på 150 kronor) när du skickat in läkarintyg/veterinärintyg till info@kallshunderi.se.

Inställd kurs: Om arrangören ställer in kursen återbetalas hela avgiften till dig

Rulla till toppen